israel-5401543.jpg

Over ons

CIJO is de CIDI-Jongerenorganisatie

gericht op en open voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar.

 

CIJO is opgericht voor en door studenten die vanuit

verschillende achtergronden een brede interesse hebben in Israël,

en die graag een vreedzame oplossing zien voor het conflict

in het Midden-Oosten.

Het bijzondere van CIJO is dat er geen eisen aan levensovertuiging,

achtergrond of politieke voorkeur worden gesteld

om lid te kunnen worden.

Alle jongeren die de missie van CIJO ondersteunen zijn welkom.


Kort samengevat:


Ben jij iemand die zich hard maakt of wilt maken voor


- Een samenleving die het bestaansrecht van Israël respecteert;
- Een twee-statenoplossing als uitgaanspunt van Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen;
- Een samenleving zonder antisemitisme, racisme en andere vormen van discriminatie;
- Een samenleving die in staat is zich te verdiepen in het Midden-Oosten op basis van eerlijke en genuanceerde berichtgeving;
- Een democratisch Israël, gebaseerd op de principes van vrijheid, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Dan is lid worden van CIJO iets voor jou!


Missie:


CIJO steunt Israël en gelooft dat vrede in het Midden-Oosten mogelijk is. Het bestaansrecht van Israël als democratische staat, staan bij CIJO centraal. CIJO heeft echter niet een vastgesteld politiek standpunt maar een ‘open’ visie. Verder streeft CIJO een twee-statenoplossing na. Binnen CIJO bestaan er dus verschillende meningen over de Israëlische regering(en), politieke partijen en politici. Dit geldt uiteraard ook voor de Nederlandse politiek. Daarnaast is het voor het CIJO belangrijk om de standpunten van beide kanten van het conflict te herkennen en bespreekbaar te maken. Dat wil zeggen dat we zowel de kant van de Palestijnen als die van Israël proberen te belichten. CIJO wordt wel beschouwd als politieke organisatie in de zin dat zij zich bezig houdt met het politieke debat. Een van de problemen die het CIJO ziet in het debat over het Israëlisch-Palestijnse conflict is dat er veel polarisatie en een ‘wij-zij’-gevoel ontstaat op het moment dat het onderwerp wordt besproken. Onze stellingname is zo gekozen dat alle leden vrij een eigen mening kunnen hebben over de problematiek in het Midden-Oosten en daardoor een ‘wij-wij’-sfeer te creëren. Zo kan een constructief debat worden gevoerd en standpunten worden uitgewisseld.
Verder komt CIJO ook op voor het bestrijden van antisemitisme, racisme en discriminatie in Nederland. Om antisemitisme en vooroordelen te bestrijden houdt CIJO zich daarom ook bezig met voorlichting over vrijheid, tolerantie en uitsluiting.


Activiteiten


CIJO organiseert onder meer borrels, lezingen en politieke reizen. Daarnaast wordt CIJO geregeld uitgenodigd voor gesprekken, debatten en presentaties op universiteiten, studieverenigingen, scholen en politieke jongerenorganisaties. Wordt lid, kom naar de events en blijf op de hoogte van alle activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden.


Voorzitter


CIJO-voorzitter, Tamar Efrati, is verantwoordelijke voor de dagelijkse gang van zaken bij de vereniging en geldt als aanspreekpunt voor leden en geïnteresseerden. Tamar is bereikbaar via voorzitter@cijo.nl.