Search

Maak kennis met het nieuwe bestuur

Welkom & shana tova iedereen, zoals jullie kunnen zien is er veel veranderd. Een nieuwe website, een nieuw bestuur. En een jaar waarin we steeds meer elkaar kunnen gaan ontmoeten, en de wereld langzaam van slot komt. Om ons wat beter te leren kennen willen wij allemaal kort wat over onszelf vertellen. Tamar Efrati (23) – Voorzitter Geboren in Amerika, met een Nederlandse moeder, Israëlische vader en Marokkaanse grootouders en opgegroeid in een klein dorpje in Nederland genaamd Lisse ben ik een gekke multiculturele mix. Bijna meteen na mijn eindexamen heb ik mijn tassen gepakt en ben ik naar Israël verhuisd, in eerste instantie voor een tussenjaar. Na mijn jaar in Israël begreep ik dat ik nog niet wil studeren, en nog niet terug wil naar Nederland. Er was nog zoveel meer te ontdekken en te leren over dit land. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik 2 jaar in de IDF heb gezeten als sociaal hulpverlener voor gewonde soldaten. In Israël heb ik veel geleerd over mezelf, over jodendom en over de Israëlische maatschappij en alle complicaties daar binnen in. Sinds mijn terugkeer afgelopen zomer naar Nederland wilde ik graag weer gaan bijdragen aan Nederlands-joods leven. Daarom ben ik erg blij dat ik heb kunnen aantreden als nieuwe voorzitter van het CIJO. Ik hoop dat ik een deel van mijn kennis en ervaring uit Israël hierbij kan gaan gebruiken. Naast voorzitter van het CIJO ga ik naar het tweede jaar van de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Ik hoop dat ik het CIJO nieuw leven in kan blazen nu dat de corona maatregelen een klein beetje los gelaten worden. Ik heb veel ideeën en onderwerpen die ik dit jaar zou willen aankaarten samen met het bestuur. Met de recente oplaaiing van het conflict, de stijging van antisemitisme, is juist nu de tijd om als CIJO onze invloed en missie te verspreiden naar de rest van Nederland. Met Rosh Hashana in zicht, ga ik vol goede moed en nieuwe energie dit jaar in en ik kan niet wachten om iedereen in het echt te kunnen verwelkomen heel erg binnenkort… (houd onze kanalen in de gaten voor informatie over opkomende events!) Als nieuwe voorzitter wil ik ook graag meer de stem van onze leden gaan horen. Is er iets waarvan je denkt dat het relevant is voor het CIJO of wil je meer informatie over bepaalde onderwerpen? Aarzel dan niet om mij te e-mailen naar voorzitter@cijo.nl. Ik ben Níssím Chaj (23), secretaris Ik woon in Amsterdam, studeer rechten en heb een grote passie voor voetbal. Ik heb twee jaar een jeugdteam getraind en speel zelf ook bij AMVJ. Verder zat ik als Commissaris Marketing & Media in het bestuur van studievereniging JFAS en zit ik op dit moment in het bestuur van studievereniging SFEER (Penningmeester). Bij CIJO zal ik de rol van Secretaris bekleden. Ik heb als Israëliër een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en hoop een steentje te kunnen bijdragen aan het doel van CIJO om mensen in tijden van polarisatie dichter bij elkaar te brengen. Ik geloof namelijk dat we voor vrede elkaar eerst recht in de ogen moeten kunnen kijken. Jan van Brakel (23), penningmeester Bij CIJO vervul ik de taak van penningmeester. Door mijn ervaring als voorzitter bij IJAR en actief vertegenwoordiger bij EUJS & WUJS en inzet tegen BDS op campussen, heb ik dialoogvaardigheden en diplomatieke begrip gegenereerd wat zal baten bij mijn rol als CIJO-bestuurslid. Terwijl andere verenigingen intern gericht zijn, ambieer ik juist om via CIJO contacten te leggen met externe partijen om stap voor stap vredige resultaten te boeken voor een (te lang durend) conflict. Momenteel studeer ik international studies op de universiteit van Leiden. David Groenewegen (24), social media Opgegroeid en woonachtig in Rotterdam, na de middelbare school heb ik fotografie gestudeerd en een tijd lang als fotograaf gewerkt. Dit was uiteindelijk toch niet helemaal mijn roeping, vooral met het wegvallen van praktisch al het werk door corona, en mede daardoor heb ik de keuze gemaakt om Informatica te gaan studeren. Gelukkig is dit verre van mijn ''second choice'' en met veel plezier leer ik de programmeer talen en algemene kennis. De afgelopen jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in mijn roots, en wilde daarom ook meer ontdekken over het Jodendom, het Nederlands-Joods leven, Israël. Hiervoor vind ik het bestaan van Israël ook heel belangrijk, kunnen leven in vrijheid van onderdrukking en zelf aan het roer kunnen staan zijn waardes die niet als vanzelfsprekend genomen moeten worden. Voor mij is hierin stabiliteit en vrede in Israël, maar zeker ook de gehele regio, van belang. Samenwerken met de buurlanden, en door die gebundelde kracht kunnen zorgen voor vrede en voorspoed voor iedereen, zowel Jood als Arabier, als welke andere bevolkingsgroep dan ook. Het stijgend antisemitisme in de wereld benadrukt ook hoe belangrijk dit traject is, het is schrikbarend om de cijfers in vele landen razendsnel te zien stijgen, en velen zich niet meer welkom of veilig voelen. Dit is niet iets wat licht genomen moet worden, en hierover wil ik ook bij het CIJO veel aandacht aan gaan besteden. Gelukkig is er ook ruimte voor leuke dingen; onze borrels en events gaan hopelijk al snel van start en ik kijk er naar uit om iedereen te kunnen zien! Ik wens iedereen een gezond jaar toe, en hopelijk tot snel. Catch us all at the next event!
Recent Posts

See All

De maatregelen omtrend het coronavirus beginnen gelukkig weer af te nemen, dat wilt zeggen dat we ook weer events kunnen organizeren! CIJO organiseert samen met Shrinking the conflict een politiek

israel-5401543.jpg

CIJO Blog